HomeBound by KY

"Brand met zorg, geniet met plezier"

Volg de eenvoudige richtlijnen op deze pagina om de ultieme ervaring te bereiken bij het branden van de unieke Vellutier®-kaarsen. Om ervoor te zorgen dat je maximaal kunt genieten van de betoverende geuren en warme gloed die onze kaarsen bieden, hebben we enkele eenvoudige richtlijnen samengesteld. Ontdek hoe je de brandduur verlengt, de lonten optimaal afstelt en de was in topconditie houdt, waardoor elke kaarsbeleving een langdurig genot wordt. Volg deze stappen en creëer de perfecte ambiance voor jouw momenten van ontspanning en welzijn met Vellutier®.

Hoe brand je de Vellutier® kaars?

Het is aan te raden om de geurkaars elke keer 3-4 uur te laten branden. Deze brandduur zorgt ervoor dat de was gelijkmatig van de rand naar de pot smelt, waardoor de vloeibare was het gehele oppervlak van de brandende kaars bedekt. Deze methode garandeert niet alleen een langer genot van je favoriete kaars, maar bevordert ook een gelijkmatige verbranding tot aan de bodem.

Na het doven van de kaars is het belangrijk om de lonten aan te passen, zodat ze weer verticaal staan en klaar zijn voor de volgende keer dat je de kaars aansteekt. Daarnaast is het van belang om de lengte van de katoenen lont te beheren, houdt hem tot zo'n 5 mm. Om dit te bereiken, knip je het verbrande deel van de lont af nadat de kaars volledig is afgekoeld en voordat je hem opnieuw gebruikt. Vergeet ook niet om het wasoppervlak te reinigen van eventueel vuil

Het is essentieel om nooit een brandende kaars onbeheerd achter te laten en deze altijd op een hittebestendige ondergrond te plaatsen. Voordat je de lont opnieuw aansteekt of schoonmaakt, is het raadzaam de kaars volledig te laten afkoelen en de was terug te laten keren naar zijn oorspronkelijke vaste staat. Door deze eenvoudige maar doeltreffende stappen te volgen, kun je optimaal genieten van de heerlijke Vellutier®-geuren.

Voorkom tunnelen

Tunnelen is een veelvoorkomend probleem bij kaarsen. Tunnelen wordt veroorzaakt door een kaars te kort te branden, waardoor de was niet gelijkmatig naar de randen smelt. Bij herhaaldelijk branden smelt de was alleen in het midden, waardoor een tunnel ontstaat. Dit proces is lastig te herstellen. Daarom is het cruciaal om de kaars elke keer 3-4 uur te laten branden.

Vellutier® geurkaarsen branden schoner en gelijkmatiger.

Doordat de geurkaarsen worden gemaakt van een natuurlijke mix van koolzaadwas zijn Vellutier® kaarsen onder normale omstandigheden vrijwel rookvrij. Elk Vellutier® product ondergaat grondige tests in Britse laboratoria, waarbij criteria zoals brandtijd en gelijkmatigheid van de geur worden beoordeeld. Daarnaast wordt gecontroleerd of elke individuele geurkaars gelijkmatig brandt.

Het is echter cruciaal om kaarsen niet op tochtige plekken te plaatsen, denk hierbij aan gangen, ramen, of ventilatieopeningen. Rookvorming kan ontstaan door tocht of een te lange lont. De oplossing is simpel: verplaats de kaars naar een tochtvrije locatie, doof hem, wacht tot hij volledig is afgekoeld, reinig de lont door hem tot ongeveer 5 mm te verkorten, en maak het wasoppervlak vrij van vuil. Voor een optimale ervaring adviseren wij een brandtijd van 3-4 uur om te voorkomen dat de lont te lang wordt en gaat roken.